>

Over mijzelf

Ik ben Ingeborg Blessing.
KernKoers heb ik in eerste instantie opgericht voor het aanbieden van coaching aan jongeren.
Inmiddels geef ik ook trainingen, zowel aan volwassenen als aan jongeren.

‘Een balans vinden tussen hart en hoofd’ was lang de rode draad in mijn loopbaan. Ik zou nu zeggen ‘de verbinding tussen hart, hoofd en buik’
Zinvol bezig zijn met en voor mensen, maar ook voldoende uitgedaagd worden en kunnen bijleren zijn voor mij belangrijk. Bij mijn coaching en trainingen maak ik steeds vaker gebruik van lichaamsoefeningen, beweging/ dans en tekenen en schilderen als hulpmiddel.

Na mijn werk als landelijk coördinator Loopbaanadvies bij een vakbond werd ik zo gegrepen door het coachen zelf, dat ik me heb laten omscholen tot jobcoach.
Na 6 ½ jaar werken als senior jobcoach ben ik me meer gaan richten op loopbaancoaching. Inmiddels is mijn focus meer verschoven naar persoonlijke ontwikkeling.
Het geeft mij voldoening om mijn kennis en ervaring met anderen te delen.
Iemand door coaching en training zien groeien en bloeien, maakt me een blij mens.

Betrokken, betrouwbaar, punctueel, enthousiast, geduldig, empathisch en leergierig, dat zijn eigenschappen die bij mij passen.
Ik ben ook inventief en vind het belangrijk om te blijven lachen en genieten.

Opleidingen

Ik heb verschillende opleidingen gevolgd en blijf me (bij)scholen.
De laatste jaren richt ik me steeds meer op lichaamsbewustzijn, de verbinding tussen lichaam, geest en ziel.
Ik beoefen Do-In Yoga en volg Tao Yin-trainingen, Pilates-lessen en lessen dansimprovisatie. Ook zingen (verschillende zangtechnieken) draagt bij aan mijn persoonlijke ontwikkeling.
Deze disciplines vergroten mijn eigen mogelijkheden, geven rust en plezier.
Daarnaast verrijken ze mijn trainings- en coachingsinstrumentarium.

Van 2015-2017 heb ik de tweejarige post-HBO verdiepingsopleiding voor coaches bij het  ITIP gevolgd, waarbij lichaamswerk een belangrijke plaats innam.
Ik heb verder de volgende studies gedaan: een universitaire studie Nederlandse taal-en letterkunde, de HBO-opleiding Public Relations en Voorlichting, een opleiding Directie Managementassistent en een jobcoachopleiding.
Daarnaast heb ik door de jaren heen veel verschillende trainingen gevolgd, o.a. op het gebied van communicatie en loopbaanadvies.

Werkervaring

Ik heb ruime ervaring met het coachen op het gebied van studie en werk. Ook heb ik ervaring met veel verschillende werksoorten, bedrijfsculturen en kan me daardoor goed inleven in allerlei werksituaties.
Men vindt mij inventief in het vinden van praktische oplossingen.
Ik heb o.a. gewerkt als: thuishulp, secretaresse, managementassistent, beleidsmedewerker, coördinator loopbaanadvies, trajectbegeleider en jobcoach.

Als jobcoach ondersteunde ik vooral jongeren met een beperking in het vinden en behouden van een betaalde baan. Ook onderzocht ik met hen de mogelijkheden voor een (aanvullende) opleiding.
Daarbij vond ik het heel belangrijk om hun persoonlijke kwaliteiten boven water te krijgen en hun zelfvertrouwen te vergroten.
En, zo goed mogelijk te (laten) presenteren aan toekomstige werkgevers.

Ik kwam als jobcoach op allerlei soorten werkplekken, zoals op een ministerie, in een supermarkt, op een bouwplaats, in een zorginstelling.

Wil je meer weten? Kijk dan hier:

View Ingeborg Blessing's profile on LinkedIn