>

Over mijzelf

Ik ben Ingeborg Blessing.
KernKoers heb ik in eerste instantie opgericht voor het aanbieden van coaching aan jongeren. Inmiddels geef ik vooral trainingen, zowel aan volwassenen als aan jongeren en kinderen.

Het geeft mij voldoening om mijn kennis en ervaring met anderen te delen.
Iemand door coaching en training zien groeien en bloeien, maakt me een blij mens.

Betrokken, betrouwbaar, punctueel, enthousiast, geduldig, empathisch en leergierig, dat zijn eigenschappen die bij mij passen.
Ik ben ook inventief en vind het belangrijk om te blijven lachen en genieten.

‘Een balans vinden tussen hart en hoofd’ was lang de rode draad in mijn loopbaan. Ik zou nu zeggen ‘de verbinding tussen hart, hoofd en buik’.
Zinvol bezig zijn met en voor mensen, maar ook voldoende uitgedaagd worden en kunnen bijleren zijn voor mij belangrijk. Bij mijn coaching en trainingen maak ik steeds vaker gebruik van lichaamsoefeningen, beweging/ dans en tekenen en schilderen als hulpmiddel.

Mijn “reis”

Hoe ben ik uitgekomen bij wat ik nu doe?
Na mijn werk als landelijk coördinator Loopbaanadvies bij een vakbond werd ik zo gegrepen door het coachen zelf, dat ik me heb laten omscholen tot jobcoach.
Na 6 ½ jaar werken als senior jobcoach heb ik ontslag genomen om te voorkomen dat ik ziek werd. Een half jaar daarna heb ik mijn eigen bedrijf KernKoers opgericht en ben me in eerste instantie gaan richten op loopbaancoaching voor jongeren.

Vervolgens na een verdiepende tweejarige coachingsopleiding is het accent meer komen te liggen op persoonlijke ontwikkeling. Ik ontdekte bij mezelf dat ik erg gevoelig ben. Dit levert me veel moois op en ik kan enorm genieten, maar het zorgt ook voor overprikkeling. Als kind al was ik me gaan afsluiten en “in mijn hoofd gaan leven” waardoor ik lichamelijke signalen van overbelasting niet herkende, stelselmatig over mijn grenzen ging en daardoor chronische lichamelijke klachten kreeg. Ik had vaak te horen gekregen ‘niet aanstellen’, ‘even doorzetten’ en was daarnaar gaan leven.

De laatste jaren ben ik steeds meer bewust bezig om weer te leren luisteren naar mijn lichaam. Dat levert me een betere gezondheid op, meer rust en plezier. Mijn tempo ligt misschien lager dan gemiddeld, maar mijn kwaliteiten komen meer naar boven en ik haal meer voldoening uit wat ik doe.
Ik heb inmiddels een aardige “gereedschapskist” waar ik uit put bij het geven van trainingen en coachingssessies.

Opleidingen

Ik heb meerdere opleidingen gevolgd en blijf me (bij)scholen.
De laatste jaren richt ik me steeds meer op lichaamsbewustzijn, de verbinding tussen lichaam, geest en ziel.
Ik beoefen o.a. Do-In Yoga en volg Tao Yin-trainingen, Pilates-lessen en lessen dansimprovisatie. Ook zingen (verschillende zangtechnieken) draagt bij aan mijn persoonlijke ontwikkeling.
Deze disciplines vergroten mijn eigen mogelijkheden en geven rust en plezier. Daarnaast verrijken ze mijn trainings- en coachingsinstrumentarium.

Van 2015-2017 heb ik de tweejarige post-HBO verdiepingsopleiding voor coaches bij het  ITIP gevolgd, waarbij lichaamswerk en het werken met karakterstructuren een belangrijke plaats innam.
Sinds november 2019 ben ik ook gecertificeerd trainer Reis door het Lichaam.

Ik heb verder de volgende studies gedaan: een universitaire studie Nederlandse taal-en letterkunde, de HBO-opleiding Public Relations en Voorlichting, een opleiding Directie Managementassistent en een jobcoachopleiding.
Daarnaast heb ik door de jaren heen veel verschillende trainingen gevolgd, o.a. op het gebied van communicatie en loopbaanadvies.

Werkervaring

Ik heb ruime ervaring in het coachen, vooral op het gebied van studie en werk. Ook heb ik ervaring met diverse werksoorten en bedrijfsculturen. Ik heb samengewerkt met veel verschillende mensen en kan me daardoor goed inleven in allerlei situaties.
Ik heb o.a. gewerkt als: thuishulp, secretaresse, managementassistent, beleidsmedewerker, coördinator loopbaanadvies, trajectbegeleider en jobcoach.

Als jobcoach ondersteunde ik vooral jongeren met een beperking in het vinden en behouden van een betaalde baan. Ook onderzocht ik met hen de mogelijkheden voor een (aanvullende) opleiding.
Daarbij vond ik het heel belangrijk om hun persoonlijke kwaliteiten boven water te krijgen en hun zelfvertrouwen te vergroten.
En, zo goed mogelijk te (laten) presenteren aan toekomstige werkgevers.

Ik kwam als jobcoach op allerlei soorten werkplekken, zoals op een ministerie, in een supermarkt, op een bouwplaats, in een zorginstelling.

Wil je meer weten? Kijk dan hier:

View Ingeborg Blessing's profile on LinkedIn