Mijn Reis

Ik ben Ingeborg Blessing.
KernKoers heb ik in eerste instantie opgericht voor het aanbieden van coaching aan jongeren. Inmiddels geef ik vooral trainingen, zowel aan volwassenen als aan jongeren en kinderen.

Het geeft mij voldoening om mijn kennis en ervaring met anderen te delen.
Iemand door coaching en training zien groeien en bloeien, dat maakt me een blij mens.

Betrokken, betrouwbaar, punctueel, enthousiast, geduldig, empathisch en leergierig, dat zijn een paar eigenschappen die bij mij passen.
Ik ben ook inventief en vind het belangrijk om te blijven lachen en genieten.

‘Een balans vinden tussen hart en hoofd’ was lang de rode draad in mijn loopbaan. Ik zou nu zeggen ‘de verbinding tussen hart, hoofd en buik’.
Zinvol bezig zijn met en voor mensen, maar ook voldoende uitgedaagd worden en kunnen bijleren zijn voor mij belangrijk. Bij mijn coaching en trainingen maak ik steeds vaker gebruik van lichaamsoefeningen, beweging/ dans en tekenen en schilderen als hulpmiddel.Hoe ben ik uitgekomen bij wat ik nu doe?
Na mijn werk als landelijk coördinator Loopbaanadvies bij een vakbond werd ik zo gegrepen door het coachen zelf, dat ik me heb laten omscholen tot jobcoach.
Na 6 ½ jaar werken als senior jobcoach heb ik ontslag genomen om te voorkomen dat ik ziek werd. Een half jaar daarna heb ik mijn eigen bedrijf KernKoers opgericht en ben me in eerste instantie gaan richten op loopbaancoaching voor jongeren.

Vervolgens na een verdiepende tweejarige coachingsopleiding is het accent meer komen te liggen op persoonlijke ontwikkeling. Ik ontdekte bij mezelf dat ik erg gevoelig ben. Die gevoeligheid levert me veel moois op en ik kan enorm genieten, maar het zorgt ook voor overprikkeling. Als kind al was ik me gaan afsluiten en “in mijn hoofd gaan leven” waardoor ik lichamelijke signalen van overbelasting niet herkende, stelselmatig over mijn grenzen ging en daardoor chronische lichamelijke klachten kreeg. Ik had vaak te horen gekregen ‘niet aanstellen’, ‘even doorzetten’ en was daarnaar gaan leven.

De laatste jaren ben ik steeds meer bewust bezig om weer te leren luisteren naar mijn lichaam. Dat levert me een betere gezondheid op, meer rust en plezier. Mijn tempo ligt misschien lager dan gemiddeld, maar mijn kwaliteiten komen meer naar boven en ik haal meer voldoening uit wat ik doe.
Ik heb inmiddels een aardige “gereedschapskist” waar ik uit put bij het geven van trainingen en coachingssessies.